‘Bij VERTICAL past een innovatief horecaconcept’

VERTICAL STORIES

Ze keken al een tijdje naar nieuwe projecten in Amsterdam en begin van dit jaar was het raak. Investeerders Edwin Koelewijn en Rosita Mahabir van JDD Investment B.V. uit Amsterdam kochten de commerciële ruimte op de begane grond in VERTICAL East. Niet om zelf een horecaonderneming te starten, maar om samen met ondernemers een innovatief horecaconcept op te zetten. Want dat is wat VERTICAL nodig heeft, geloven Edwin en Rosita.

Hotel Jakarta is de plek waar we Edwin en Rosita treffen. “Omdat het hier kwaliteit uitstraalt. Het is stijlvol en persoonlijk opgezet”, vertelt Rosita. “Van de hoge plafonds en al dat groen binnen word je gewoon blij. Het spreekt mij enorm aan. Dit is een plek waar je elkaar wilt ontmoeten en dat gevoel willen we ook in VERTICAL neerzetten.”

Rosita Mahabir en Edwin Koelewijn
Impressie van de commerciële plint in VERTICAL

Begin van een echte hub-locatie

Op de vraag wat Edwin en Rosita in Amsterdam-Sloterdijk zien, komt een eenduidig antwoord: “Wij geloven in deze plek.” Dat je hier met een lange termijn gedachte naar moet kijken, vinden ze geen probleem. “We zijn graag met de toekomst bezig”, zegt Edwin. “Sloterdijk is een top-10 station in Nederland en wordt het centrum van Haven-Stad. Als je hier over 10 jaar terugkomt, weet je niet wat je ziet. Er komen duizenden mensen te wonen en de oude kantoorpanden worden getransformeerd. Hier hangt straks een sfeer die je nergens anders in Amsterdam vindt. Rauw, Berlijns, met veel groen en zonder opsmuk. Het wordt een echte hub-locatie. Nice to stay in, easy to go out.”

Rosita: “Die hub-gedachte inspireert ons. Hier wil je elkaar ontmoeten en verblijven. Maar je kunt ook op pad gaan. Je bent zo met de fiets in Westerpark of in de natuur van de Bretten. Als je de drukte en gezelligheid op wilt zoeken, dan kan dat eenvoudig. Dat is toch een heerlijke gedachte? De toekomst van wonen en werken is dat je flexibel moet zijn. Daar voldoen VERTICAL en Sloterdijk-Centrum aan.”

Rosita en Edwin in de lobby van Hotel Jakarta, de plek die hen inspireert

Voor ondernemers met een realistisch plan

Zelf staan ze straks niet achter de bar, maar Edwin en Rosita denken al wel na over wat bij VERTICAL past. “We zoeken een ‘horecaondernemer van de toekomst’ die zijn dromen waar wilt maken”, zegt Rosita. “Die het concept laat aansluiten bij de komende generatie en de plek. Het moet iets toevoegen voor de mensen die hier wonen, leven en werken. Daar willen we vanaf de zijlijn graag over meedenken. En als dat nodig is, ook in investeren. We zoeken ondernemers met een realistisch plan. Die verder kijken dan hun eigen portemonnee. Want zelf gaan we ook voor kwaliteit en niet voor het maximale rendement.”

Innovatief horecaconcept

“Het concept moet in ieder geval een bepaalde flexibiliteit hebben”, zegt Edwin. Want alleen een lunch of koffie is niet voldoende. Het moet een plek worden die met de dag mee transformeert, met ruime openingstijden. Waar je in de ochtend met de was onder de arm een kop koffie gaat drinken of een ontbijtje to go pakt bij de ‘bakery’. Waar je gezond en goed kunt eten in de middag en waar je in de avond terecht kunt voor een diner of een heerlijke borrel met vrienden aan de bar. Maar je kunt hier overdag ook zakelijk afspreken of een kleine ruimte huren. Met een aantal services die de buurt verrijken, zoals een pakketdienst of lezingen in het weekend. Naar zo’n flexibel concept zijn we op zoek. Het moet een 24/7 gevoel krijgen. Dat past namelijk bij deze plek.”

Concept impressie van de 'shared living' in VERTICAL East

Iets extra’s

Of dat gaat lukken? “Wij geloven erin”, zegt Rosita. “Helemaal omdat we hier een kruisbestuiving met de shared living kunnen maken op de vijfde etage. Daar kunnen bewoners kamers reserveren voor gasten, sporten en is er een gezamenlijke keuken om met een groter gezelschap te tafelen. De ondernemer die wij zoeken kan hier een faciliterende rol pakken. Het is iets extra’s en dat vinden wij een fantastische gedachte. Daar krijg je toch energie van? Die energie en inspiratie willen we graag overbrengen. Dus heb jij als horecaondernemer plannen voor iets nieuws in Amsterdam West? Laat het ons weten via [email protected]! Dan wordt ook jouw droom in 2023 misschien wel werkelijkheid.”

Overzichtsfoto van Amsterdam Vertical