Deelauto's: Altijd mobiel, nooit gedoe

VERTICAL STORIES

In VERTICAL heb je naast je eigen plekje ook flink wat gedeelde faciliteiten. Zoals de deelauto’s van Amber. Ideaal voor die momenten dat je niet met trein, bus of fiets wil of kan reizen. Jarno van der Linden, commercieel directeur bij Amber, vertelt over de voordelen.

Auto’s staan gemiddeld ruim 90% van de tijd stil. Niet gek dus dat steeds meer mensen zich afvragen of een eigen auto wel zo zinvol is. Deelauto’s springen daar handig op in. Want zo ben je altijd mobiel, zonder gedoe.

Dag Jarno, wat biedt Amber de bewoners van VERTICAL precies?

“In het kort: een auto wanneer jij dat nodig hebt. Altijd, 100% gegarandeerd. Door het hele land hebben we inmiddels bijna 100 hubs, plaatsen waar je de Amber auto’s ophaalt en terugbrengt. En dit aantal groeit snel. In de parkeergarage van VERTICAL komt een besloten Amber hub met vijf eigen parkeerplaatsen. Bewoners kunnen zich registreren en via onze app heel eenvoudig een auto reserveren en ontgrendelen. Je betaalt daarbij alleen voor het gebruik. Maak je meer kilometers, dan kan je ook een bundel afsluiten.”

Grijp je als bewoner dan nooit mis?

“Nee, sinds onze start in 2017 hebben we nog nooit iemand laten staan! Met slimme software kunnen we het verwachte gebruik inmiddels goed voorspellen. Onze ‘fleet operators’ zorgen voor een optimale verdeling door auto’s van hub naar hub te brengen. Zo zorgen we er voor dat jouw Amber altijd op tijd op jouw locatie is.”

Klinkt kostbaar, die fleet operators?

“Zou je denken, maar het tegendeel is waar. Dankzij onze fleet operators worden onze 185 auto’s juist optimaal benut. Daarnaast maken zij de auto’s ook direct schoon en geven indien nodig gebruikers persoonlijk uitleg over bijvoorbeeld het gebruik van de auto. We zijn dus niet duurder dan andere aanbieders van deelauto’s, maar bieden wel meer service en gemak.”

Waarom matchen VERTICAL en Amber volgens jou zo goed?

“We sluiten denk ik goed aan bij het gebouw en de toekomstige bewoners. Amber staat voor duurzaamheid, kwaliteit, innovatie, pionieren; stuk voor stuk thema’s die je bij VERTICAL ook terug ziet. En onze 100% elektrische BMWi3’s zien er ook nog eens gelikt uit, ook dat is een match.”

“Bovendien denk ik dat sommige bewoners ons al zullen kennen. Op de zakelijke markt werken we namelijk al langer samen met ABN Amro, EY, Philips en tal van andere bedrijven. Voor die mensen zal de stap naar deelauto’s minder ‘spannend’ zijn. Die rijden vanuit hun thuis-hub zo naar kantoor en terug. Hoe gemakkelijk wil je het hebben!?”

Meer weten?

We hebben een speciale pagina gemaakt over autodelen in VERTICAL. Hier lees je ook meer over de kosten en hoe het reserveren van een auto in z’n werk gaat. Bekijk alle info op https://driveamber.com/vertical-amsterdam/