VERTICAL bereikt hoogste punt

Pannenbier!

Op donderdag 12 mei is samen met toekomstige bewoners en alle betrokken partijen het hoogste punt van Amsterdam VERTICAL feestelijk gevierd. Zo’n 200 gasten waren op een zonnige, vrolijke middag getuige van de symbolische handeling door Arjan Geelen, directeur bij Heijmans Vastgoed, en Marice de Lange, projectdirecteur bij de gemeente Amsterdam.

 

Arjan Geelen: “We zijn enorm trots om hier samen met de bewoners dit heugelijke moment te vieren. We vieren deze mijlpaal vandaag met een traditie vanuit de bouw, pannenbier! Om een dergelijk project te ontwikkelen en te bouwen is lef en doorzettingsvermogen nodig. Het complete team heeft laten zien dat het project onder zware omstandigheden goed uit de verf is gekomen. De vooruitzichten naar de oplevering eind dit jaar zijn heel goed. VERTICAL wordt een unieke woonbeleving met een hoge kwaliteit. Ik ben er echt van overtuigd dat mensen hier heel fijn gaan wonen. Het is ook noemenswaardig dat VERTICAL met ontzettend veel aandacht voor veiligheid is ontworpen en gebouwd, mijn complimenten voor alle collega’s en partijen die dit mogelijk hebben gemaakt. Let’s go VERTICAL!”

Marice de Lange: “In maart 2020 stonden we hier ook om de start van de bouw feestelijk te vieren. Niet veel later nam Corona onze leefwereld over en kwamen we voor diverse uitdagingen te staan. Ik zie nu heel veel blije mensen. Mensen die echt zin hebben om hier te komen wonen. Sloterdijk-Centrum wordt een rauwe, dynamische plek in Amsterdam en jullie zagen dat twee jaar geleden al. Dat noem ik nou pionieren. Jullie zien Sloterdijk-Centrum als jullie toekomstige woonlocatie en geloven in de transformatie die is ingezet. En daarmee geef ik gelijk credits aan Heijmans en het hele team, want zij hebben met VERTICAL een ongekend hoge standaard neergezet voor de verdere ontwikkeling van dit gebied. Dit is echt de top of the bill. We hebben als gemeente enorm veel waardering voor de grote variatie aan woningtypes in VERTICAL en daarmee de diversiteit in aantrekkingskracht van verschillende mensen tot Sloterdijk. Ik kijk er zelf enorm naar uit als op alle woonlagen de beplanting is aangebracht. Dat het groen in de komende jaren verder gaat groeien, bloeien en meekleuren met de seizoenen. Iedereen mag trots zijn op het resultaat tot dusver!”

Met het aftellen van 10 naar 0 wordt met een druk op de knop het pannenbier naar beneden gehesen. Op de achtergrond speelt een video af waarop de bouw van 2020 tot nu in één minuut voorbijraast. Uit de speakers klinkt toepasselijk het nummer ‘Baby get higher’. Iets hoger wordt VERTICAL inderdaad nog, want op het dak komt nog een stalen constructie met windenergie en zo’n 850 zonnepanelen. Dan is het allerhoogste punt pas écht bereikt. De bewoners toasten erop en keren na een gezellige borrel huiswaarts met een speciaal VERTICAL biertje voor in de koelkast.