Kunstwerk Icy en Sot in Sloterdijk

Het gaat om twee zeecontainers, met op de een het woord ‘DREAM’ gespoten, en op de ander ‘FREE’.

De Iraanse broers en ‘streetartists’ Icy en Sot hebben twee kunstwerken gemaakt die in Sloterdijk zijn geplaatst. Het gaat om twee zeecontainers met op de een het woord ‘DREAM’ gespoten en op de ander ‘FREE’. Het kunstwerk ‘FREE’ staat op de kruising van de Radarweg en de Hanedastraat.

Vanwege hun controversiële muurkunst worden de twee ook wel de ‘Banksy van Iran’ genoemd. Het kustwerk is gemaakt in opdracht van de gemeente Amsterdam en is een aanloop naar de expositie van Icy en Sot in het Moco museum in Amsterdam. De expositie is (deels tegelijk met een expositie van Banksy) te zien van 1 juni t/m 15 januari.

Net als Banksy stellen Icy en Sot maatschappelijke thema’s als vluchtelingen, oorlog en onderdrukking aan de kaak. In thuisland Iran zijn hun kunstwerken verboden, daarom vluchtte het kunstenaarsduo naar New York. Inmiddels zijn hun kunstwerken over de hele wereld bekend. Over hun werk en de expositie in Amsterdam is een mooi verhaal te lezen op Vice.

De komst van de kunstwerken naar Sloterdijk past bij de ambitie van Sloterdijk om een nieuw stadscentrum en een creatief district te worden. Met VERTICAL straks als één van de eerste woongebouwen in dit nog relatief onontdekte gebied.

Open up your perspective… Let’s go VERTICAL!

© Credits hoofdbeeld: Moco Museum