Maisonnette XL #113 uitgelicht

Wat krijg je voor je geld en wat zijn de voordelen om nu in te stappen? Met een rekenvoorbeeld laten we zien dat een woning in VERTICAL ook voor jou prima te betalen is.

Een woning kopen in Amsterdam is niet goedkoop. En als je een woning koopt wil je goed weten wat je voor je geld krijgt. Bij VERTICAL is dat meer dan alleen vierkante meters. Wat krijg je voor je geld en wat zijn de voordelen om nu in te stappen? Met een rekenvoorbeeld laten we zien dat een appartement in VERTICAL ook voor jou prima te betalen is. We lichten maisonnette #113 voor je uit:

1. Wat koop ik?

Met woning #113 koop je een comfortabele XL-maisonnette in VERTICAL East met een woonoppervlakte van ca. 106 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen en een balkon van ca. 5 vierkante meter. Met een ruime leefruimte van ca. 50 vierkante meter op de 6e verdieping heb je ruimte genoeg voor je keuken en woonkamer. De maisonnette heeft op het entresol drie (slaap)kamers en twee badkamers. De woning is tevens in een loft-uitvoering verkrijgbaar. Gesitueerd met een zonoriëntatie op het oosten, kun je heerlijk genieten van het uitzicht op de stad. Het ontwerp van deze ruim opgezette woning is van NL Architects.

Plattegrond bouwnummer 112 Amsterdam Vertical
Sfeerimpressie van een mogelijke indeling (gespiegeld)
Moodboard

2. Wat betaal ik voor deze woning?

Deze XL maisonnette van 106m2 kost € 679.000 ,- V.O.N., inclusief eeuwigdurende erfpacht. Dat is dus inclusief afkoop erfpacht van de grondwaarde á € 36.891,-

Je hebt ook de keuze om te kopen met een jaarlijks te betalen geïndexeerde erfpachtcanon. De woning kost dan €643.984,- V.O.N, met een jaarlijkse indexcanon van €882 (index 2,39%). De hoogte van de bijbetaling aan de gemeente is afhankelijk van de grondwaarde en de datum van passeren van de akte van levering. De erfpacht grondwaarde is vast tot 31 december 2020.

3. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Een bijzonder duurzame en energiezuinige woning
 • Een terras met ook nog eens een fraai ontworpen Vertical garden
 • Een luxe uitgevoerde badkamer en toilet
 • Vloerverwarming als hoofdverwarming
 • Fraaie binnendeuren
 • Heijmans Slim wonen huisbesturing
 • Gebruik van de shared living op de vijfde etage met o.a. een gezamenlijke huiskamer, logeerruimtes, een gym en een dakterras. Als je iets te vieren hebt, kun je dat hier organiseren. *
 • Gebruik van shared services op de begane grond met allerlei faciliteiten*
 • Gebruik van de voorzieningen voor elektrische mobiliteit *
 • Inclusief notaris en makelaarskosten
 • Inclusief eenmalige aansluitkosten voor water, elektriciteit en riolering
 • Inclusief kosten voor de SWK Garantie- en waarborgregeling

*Dit betreffen betaalde services

Amsterdam Vertical zijaanzicht
De plint van Amsterdam VERTICAL

4. Kan ik het appartement ook betalen?

Inbreng overwaarde:

Stel je hebt zes jaar geleden een woning gekocht voor € 220.000,- en de huidige waarde is inmiddels opgelopen tot € 335.000,-. Het verschil (de overwaarde) moet in de nieuwe woning geïnvesteerd worden, zodat er nog ca. € 560.000,- hypotheek nodig is. Is je huidige hypotheek afgesloten voor 2013 dan mag de helft van de nieuwe hypotheek aflossingsvrij zijn. Om deze nieuwe hypotheek te kunnen betalen heb je een (gezamenlijk) inkomen nodig van ca. €115.000 per jaar.

Volledige financiering met hypotheek:

Koop je een appartement in VERTICAL voor €675.000, dan kost je dat zo’n €1.900 bruto per maand. Met de huidige rente bedragen de netto hypotheeklasten ongeveer €1.480 per maand! Wanneer je een woning van 110m2 zou gaan huren in Amsterdam, ben je al snel tussen de €2.200 en €2.750 per maand kwijt, zonder dat je vermogen opbouwt of aflost.

Maandelijkse bijdrage Vereniging van Eigenaren (VvE)

VERTICAL is een hoogwaardig gebouw met verschillende functionaliteiten om jouw leven zo aangenaam mogelijk te maken. Alle bewoners van VERTICAL betalen hier maandelijks een VvE bijdrage voor. De hoogte hiervan is afhankelijk van het aantal vierkante meters van je appartement. Zo betaal je onder andere kosten voor het onderhoud van het groen, bouwtechnisch onderhoud (liften, gevels, gezamenlijke entrees, etc.).

De maandelijkse VvE bijdrage zal naar verwachting ca. €2,50 per m2 (ter indicatie) bedragen. Dat betekent dat je voor dit appartement zo’n €265,00 per maand kwijt bent aan servicekosten.

De VvE zal in een later stadium de definitieve omvang van de begroting en de hoogte van de bijdrage per woning vaststellen.

Hou ook rekening met extra kosten voor:

 • Inrichting van de keuken
 • Inrichting / afwerking van het appartement
 • Financieringskosten, rentes die conform koop/aannemingsovereenkomst in rekening worden gebracht, vastrecht en gebruik energie
 • Notariskosten voor de hypotheek
Impressie (gespiegeld)

5. Wat zijn de voordelen als ik nu instap?

 • In deze fase van de ontwikkeling valt er nog veel te kiezen met betrekking tot de indeling, afwerking, uitvoering badkamer en toilet, keuken etc. Naarmate de plannen vorderen, wordt dat steeds lastiger.
 • Met een goed inkomen, een redelijke overwaarde van je huidige woning én met de lage rentestand is een woning in VERTICAL prima betaalbaar.
 • De verwachte oplevering van VERTICAL is de tweede helft van 2022. Je financiert je woning middels een hypotheek en een bijbehorend depot waaruit je de bouwtermijnen zal voldoen. Op deze manier heb je nog tot aan de oplevering tijd om te sparen voor de inrichting van je appartement.