‘Amsterdam West is onze thuisbasis’ Dani en Patricia waren één van de eersten die een appartement kochten in VERTICAL. Waarom kozen ze voor dit project en wat zien ze in Sloterdijk? Maak kennis met de kopers van het eerste uur.

‘Amsterdam West is onze thuisbasis’

VERTICAL STORIES

 

Verkocht. Dat waren Dani en Patricia toen ze VERTICAL voor het eerst zagen. Ze waren één van de eersten die een appartement kochten op de 16e etage. Waarom kozen ze voor VERTICAL en wat zien ze in Sloterdijk? Maak kennis met de kopers van het eerste uur.

Er staat een frisse wind als we Dani (35) en Patricia (29) ontmoeten in hun huidige wijk Bos en Lommer. Gelukkig is de lente in aantocht. “Daar kijken we wel naar uit”, zegt Dani. “We zijn veel in de stad te vinden om nieuwe restaurantjes en barretjes te ontdekken. In Amsterdam vindt ons sociale leven plaats. Als we richting de zomer gaan, dan zie je meer gezelligheid op straat. Daar houden we van. Dat zit ook wel een beetje in ons bloed. Patricia komt oorspronkelijk uit Venezuela en ik ben in Nederland geboren, maar heb een Chinees-Indonesische achtergrond”.

Patricia en Dani in hun huidige wijk Bos en Lommer

Vijf jaar geleden sloeg de vonk over in Rio de Janeiro. Ze woonden samen in het buitenland, maar Amsterdam is sinds twee jaar hun thuisbasis geworden. Patricia is financial analist bij een Japanse bank en Dani werkt als marketinganalist op Schiphol. “De connectie met Schiphol en Amsterdam Zuid is voor ons heel belangrijk. Wij willen allebei snel op ons werk kunnen zijn, want thuiswerken doen we niet veel. Af en toe moeten we ook voor ons werk naar het buitenland, maar reizen doen we hoofdzakelijk voor ons plezier. Dan zoeken we familie op in Mexico of maken we een mooie trip door Indonesië.”

Bij hun zoektocht naar een nieuwbouwwoning in Amsterdam West kwamen ze uit bij VERTICAL. “We wonen nu in een studio op de 11e etage en gaan straks bijna dubbel zo groot wonen in een appartement van 55m2 op de 16e etage. Het uitzicht over Amsterdam is voor ons goud waard. Een relatief kleine woning met kilometers uitzicht spreekt ons meer aan dan een grote woning met uitzicht op de gevel van de overburen.” Maar het uitzicht was niet het enige waar ze enthousiast van werden. “Het gebouw heeft een prachtig design en straalt hoogstedelijke kwaliteit uit met de verticale tuinen.” Wat ook aansprak is de grote diversiteit aan woningtypes. “Dat betekent dat er straks ook veel verschillende mensen komen te wonen. Dat zien wij als een grote pré.”

"We ontdekken graag nieuwe plekken zoals MOMA&CO in het voormalige GAK-gebouw"
Foto: Olivier Middendorp

Tijdens hun zoektocht hebben ze online onderzoek gedaan naar het aanbod in Amsterdam West. “De Shared facilities vielen ons direct op. Dat zie je niet veel bij andere projecten. Het is erg prettig dat er straks een gedeelde ruimte is waar je kunt sporten of waar je familie kunt uitnodigen voor een diner. Maar vooral de logeerkamers vinden we interessant. Zo kunnen vrienden en familie blijven logeren, zonder dat we zelf extra kamers in ons huis nodig hebben.”

Amsterdam West is een plek waar Dani en Patricia zich thuis voelen. “We wonen met veel plezier in Bos en Lommer. Maar we zijn ook op zoek naar iets nieuws, iets wat nog onontdekt is. En dat is Sloterdijk. We voelen ons pioniers en we zien dat als een voordeel. Het is interessant om te zien hoe Sloterdijk zich gaat ontwikkelen met nieuwe woningbouw, culturele activiteiten en horeca. Er komt steeds weer iets nieuws bij. Het wordt een toffe buurt, daar geloven we in. Het voelt goed om daar straks onderdeel van te zijn.”

Of ze er niet van balen dat het nog zo lang duurt voordat VERTICAL klaar is? “Nee, dat is voor ons geen belemmering. We wonen fijn waar we nu wonen en we vinden het prettig om ergens naar uit te kijken. 2,5 tot 3 jaar wachten klinkt lang, maar omdat we een druk leven hebben vliegt dat ook weer zo voorbij. We hebben geduld, kunnen sparen en kunnen ons zo goed voorbereiden.”