Sloterdijk-Centrum

Ontdek de metropolitane sfeer

Sloterdijk voelt ver weg, maar is dichterbij dan je denkt. Het gebied rond Station Sloterdijk in Amsterdam-West transformeert in een rap tempo van een locatie met een monocultuur naar een gemengd woon- en werkgebied. Komende jaren worden er zo’n 1.500 nieuwe woningen toegevoegd. VERTICAL trapt af.

Kaart van de omgeving Sloterdijk

Hub-Locatie

Sloterdijk-Centrum is een echte hub-locatie. Nice to stay in, easy to go out. VERTICAL ligt op loopafstand van trein-, bus- en metrostation Amsterdam-Sloterdijk. Binnen een kwartier sta je op Schiphol Airport of het centrum van Amsterdam, met tien minuten fietsen ben je in Westerpark en op een half uur rijden ligt de zee voor een dagje strand.

UpTown Sloterdijk

Sloterdijk transformeert in rap tempo van business district naar diverse en groene stadswijk. Nu al zie je de verandering van Sloterdijk, met pop-up initiatieven, innovatieve en creatieve bedrijven en voorzieningen. Kantoorcomplexen worden omgetoverd tot woongebouwen, oude bedrijfsgebouwen worden broedplaatsen voor de nieuwe economie. In Sloterdijk liggen alle mogelijkheden open. >>> Bezoek de website UpTown Sloterdijk

Mensen op bank in Amsterdam Sloterdijk

Eerste Kiemen

Sloterdijk is nog relatief onontdekt. Het heeft een rauwe, metropolitane sfeer. Bedrijvigheid en beton komen samen. Met BRET, de Tuin van BRETVen Amsterdam en de Train Lodge als pioniers is de transformatie van Sloterdijk-Centrum in gang gezet.

Westerpark

Westerpark

Op tien minuten fietsen ligt het Westerpark. Een modern park, waar het culturele walhalla in en rondom de Westergasfabriek zorgt voor dynamiek. In Cultuurpark Westergasfabriek vind je cafés, fijne eettentjes, galeries, een bioscoop en diverse clubs.

Kaart met voorzieningen Sloterdijk

Places to be

Amsterdam Sloterdijk is nog relatief onontdekt. Het heeft een rauwe, metropolitane sfeer. Het is een plek waar nu nog bedrijvigheid en beton samen komen. Een echte urban playground met BRET, de Tuin van BRET, Ven Amsterdam, Train Lodge en natuurlijk VERTICAL als pioniers van het toekomstige Sloterdijk-Centrum. Dit zijn de ‘places to be’ op een rij.

Centrum van Sloterdijk

Sloterdijk-Centrum

Sloterdijk-Centrum wordt gezien als het hart van een grootschalige gebiedsontwikkeling: Haven-Stad. Twaalf deelgebieden ten (noord)westen van het centrum, waaronder oude havengebieden, worden aangepakt. Er komen zo’n 40.000 tot 70.000 woningen. Sloterdijk is al gestart. In de verschillende nieuwe ontwikkelingen rondom VERTICAL worden ook diverse commerciële voorzieningen opgenomen met o.a. horeca en winkels.

Toekomstig sportpark Spieringhorn

Recreatiepark

Sportpark Spieringhorn aan de Haarlemmerweg is straks meer dan een plek voor leden van sportclubs. De gemeente heeft samen met verschillende maatschappelijke partners vergaande plannen om het park te herinrichten. Nu er op Sloterdijk de komende tijd ook steeds meer woningen komen, wil de gemeente hier verbindingen leggen tussen de verschillende buurten. 

De focus ligt dan niet alleen meer op binnen- en buitensporten maar ook op onderwijs, sport gerelateerde evenementen en talentontwikkeling. Het moet een ontmoetingsplek worden voor iedereen uit de buurt. Zo komen er o.a. nieuwe wandel- en fietsroutes en is er op het park een tennisclub gepland. 

Waar stad en groen samenkomen

Loop je door Sloterdijk, dan beleef je iets on-Amsterdams. Met een kaart onder de arm toont stedenbouwkundige Saskia van Eijk van de Gemeente Amsterdam het perspectief van dit bijzondere deel van de stad; hoogbouw en groen gaan hier straks hand in hand.

“Sloterdijk is de afgelopen jaren al sterk verbeterd. Tot een paar jaar terug was het hier nog een desolaat stuk stad met alleen maar woon-werkverkeer. Nu zie je dat toffe culturele initiatieven en nieuwe horeca hun intrede maken. Samen met de nieuwbouwprojecten krijgt het ‘stedelijke gevoel’ vorm.”

Lees het volledige verhaal

Locatie Amsterdam VERTICAL

In korte tijd ontpopt deze plek zich als één van de meest verrassende zones van de stad. Een plek waar je de creatieve energie en de vernieuwingsdrang van de ondernemers bijna kunt aanraken. En waar dromen worden omgezet in ambitie. De komende jaren zal Sloterdijk verder worden ontwikkeld als een bruisend gebied waar mensen niet alleen maar werken, maar ook wonen, naar school gaan, sporten en hun vrije tijd doorbrengen. Laat je verleiden om mee te fantaseren over de toekomst van Sloterdijk, de wijk van de toekomst!