Binnenkijken bij Anjnee Madar

Luxueus en lieflijk

In Amsterdam VERTICAL lacht het leven je toe. Nu deze unieke woontoren met shared facilities en tuinen op hoogte is opgeleverd, is het tijd om binnen te kijken bij de bewoners. Hoe wonen ze hier in Sloterdijk? Wat vinden ze van hun nieuwe plek? We bellen aan op de begane grond, bij Anjnee Madar.

Oost west, west best

“Tijdens de pandemie liep ik veel door Sloterdijk. Ik zag de woontoren in aanbouw en was direct verliefd. Alles nieuw, een duurzaam gebouw, veel ruimte voor je geld, dichtbij Amsterdam West waar ik al woonde; het kon niet beter. Zeven jaar geleden ben ik vanuit de UK verhuisd naar Amsterdam en werkte ik bij verschillende bankgerelateerde organisaties. Ik dacht voor een paar jaar te verhuizen, maar ben nu definitief geëmigreerd. Ik wilde in de Europese Unie leven, zonder brexit barrières. In west vond ik tijdelijk een huis. Ik ben van West gaan houden. Het Westerpark, centraal in de stad, dichtbij de natuur, geweldig transport. Daar woon ik nu nog steeds heel dichtbij. Ik ga hier voorlopig niet meer weg.”

Begane grond

“In oktober 2022 ben ik naar deze maisonnette op de begane grond verhuisd. Het is echt geweldig. Samen met mijn adoptie hond heb ik ruim 100 m2 woonoppervlakte, verdeeld over twee verdiepingen. Het voelt echt als een compleet huis, maar dan in een woontoren. Ik heb een eigen voordeur en hoef niet door de centrale entree. Dat vond ik wel een belangrijke voorwaarde, want ik heb m’n hele leven al in appartementen gewoond. Als straks de binnentuin af is, kan ik lekker voor m’n woning op een bankje genieten van de rust in de stad.”

Luxueus en lieflijk

“Vanaf een soort balkon ín mijn woning kijk ik uit over de living én kan ik via de gigantische ramen van buiten genieten. De hoogte geeft de woning een groots gevoel. Het was trouwens een hele uitdaging om daar goede gordijnen voor te krijgen! Het geeft de woning een luxueus en tegelijk lieflijk karakter. Lekker knus. Er zitten wat geheime hoekjes in waar ik een boekenkast in heb gemaakt met grote stoelen om te lezen. Dat is echt mijn favoriete plek in huis. Ik denk nog na over een trap in de boekenkast of over een andere trap naar boven. Maar hey, je moet nog wat te wensen overlaten! De woning stimuleert mijn creativiteit. Ik kan er nog van alles mee doen.”

Boxen afgevinkt

“Een woning als deze vinden in Amsterdam? Nieuw en nog enigszins betaalbaar? Het is niet te doen. Toch had ik de mazzel dat ik dit tegenkwam. Ik heb nog niet echt de kans gehad om alle faciliteiten in de woontoren te ontdekken. Sterker nog, ik heb nog steeds een paar verhuisdozen niet uitgepakt! Als ik mijn nieuwe routines heb gevonden, dan ga ik zeker de gym en de shared living uitproberen. VERTICAL heeft mij tot dusver enorm verrast. De locatie vlakbij het station, het gevoel van alles nieuw, het formaat van de woning met een verdieping erin, de betaalbaarheid; ik heb een aantal boxen af kunnen vinken voordat ik de keuze maakte. Nu woon ik er met veel plezier. Het enige wat nog ontbreekt is een goede supermarkt. Met al die nieuwe projecten moet die toch snel ergens gaan komen.”