Binnenkijken bij: Susan en Edwin

Niet eerste keuze, wel de beste

In Amsterdam VERTICAL lacht het leven je toe. Nu deze unieke woontoren met shared facilities en tuinen op hoogte is opgeleverd, is het tijd om binnen te kijken bij de bewoners. Hoe wonen ze hier in Sloterdijk? Wat vinden ze van hun nieuwe plek? We bellen aan op de achtste etage, bij Susan en Edwin.

Zien wat je koopt

“Het voordeel van een nieuwbouwwoning kopen die al gereed is? Je hoeft niet te wachten, je kunt zien wat je koopt en je krijgt een gevoel bij de plek en bij het uitzicht. Dat vonden wij heel belangrijk. Nadeel is enigszins dat je niet veel meer te kiezen hebt. What you see is what you get. Wij vonden dat achteraf ook wel weer fijn. Geen keuzes hoeven maken is ook een keuze. De woning hebben we casco gekocht met de badkamer en toilet al gereed. Die hebben we aangepast naar onze smaak en zelf hebben we nog de keuken laten plaatsen, de vloeren gedaan, andere binnenkozijnen gekozen, de muren geverfd en de raamdecoratie uitgekozen. Het is echt ons nieuwe thuis geworden.”

 

Niet eerste keuze, wel de beste

“We dachten eigenlijk een appartement te zoeken in Amsterdam-Noord. We woonden in Diemen in een ruime tweekapper en zochten een appartement dichtbij het centrum van Amsterdam. Dat was een belangrijke voorwaarde. Er valt echter niet veel te kiezen in Amsterdam. Toen de makelaar ons op deze maisonnette in VERTICAL wees, wilden we direct gaan kijken. De rustige ligging van de woning op hoogte, maar toch dat gevoel van urban living spreekt ons enorm aan. Wij willen wat te doen hebben in de omgeving. Nou, dan zijn we hier op de juiste plek.”

Huis in een woontoren

“Het feit dat dit een woning is met een verdieping, maar dan op de achtste etage, dat vinden wij uniek. We hebben ‘gewoon’ onze slaapkamers boven, maar als we uit het raam kijken zien we Haarlem, Schiphol en de duinen. Het is echt prachtig. Vooral ook ‘s avonds als alles verlicht is. Uren kijkplezier! Dit is het huis dat we zochten, maar dan in een woontoren. De grote woonkamer met een aparte keuken sprak ons aan. De trap in huis naar de verdieping maakt dat het aanvoelt als een hele ruime woning.”

Alsof je in een hotel woont

“Als het om vervoer gaat, dan heb je hier in Sloterdijk alles in één. Wat dat betreft is dit de beste plek in Amsterdam. In de buurt gebeurt heel veel. Wat wij zo leuk vinden, is dat het bij ons op het groene balkon bijna net zo stil is als op de heide. Loop je naar beneden en naar buiten, dan is er één en al leven. De combinatie van rust in huis en reuring in de buurt past perfect bij ons. De nabijheid van het station – om te gaan en staan waar we zin in hebben – en de toeristen die hier rondlopen, geven ons het gevoel alsof we in een hotel wonen. Het feit dat we hier een eigen gym in het gebouw hebben, een shared living om met vrienden te borrelen en twee heuse hotelkamers voor gasten, maakt het hotelgevoel voor ons compleet.”