Kopers aan het woord

Een big smile op de bouwplaats

VERTICAL STORIES

De bouw van Amsterdam VERTICAL gaat hard. Het hoogste punt wordt bijna bereikt. Een mooi moment om een drietal kopers in het zonnetje te zetten. Zij mochten zowaar hun nieuwe woning bekijken, terwijl de bouw nog in volle gang is.

Blije gezichten, dat is wat we zien als de kopers van drie verschillende woningen zich verzamelen bij de portier van Amsterdam VERTICAL in Sloterdijk. Het is ook wel een beetje spannend. Hoe zien de contouren van m’n nieuwe huis eruit? Wat is m’n uitzicht? De verwachtingen zijn hoog. “Moeten we in dat oranje liftje langs de gevel omhoog?”, vraagt iemand. Jazeker. Dus; helm op, werkschoenen aan en gaan!

Waanzinnig uitzicht

Uitvoerder Gilles Bakker van Heijmans neemt ons als eerst mee naar een penthouse op de 19e verdieping. Dit is straks de nieuwe woning van Boudewijn en Roxane. “De woning heeft nog geen muren en geen buitengevel hoor”, waarschuwt Gilles alvast. Dat maakt Boudewijn en Roxane niks uit. “Dit is toch een te gekke kans om te zien waar je straks komt te wonen?” zegt Boudewijn. De gevellift gaat al rammelend omhoog tot de 18e verdieping. Vanuit daar moeten we nog een verdieping te voet naar de 19e.

“Waanzinnig, wat een uitzicht”, zegt Boudewijn. “We leven hier straks bijna in de wolken, maar hebben de stad aan onze voeten.” Het is iets totaal anders dan waar ze nu wonen in Hillegom. Roxane: “Daar wonen we gewoon in een huis. Onze dochter is uit huis en onze zoon studeert in Amsterdam, dus we wilden terug naar Amsterdam. Terug naar de dynamiek. Lekker met de fiets naar theaters, musea, de restaurantjes en het Westerpark. Daarom hebben we voor Sloterdijk gekozen. Hier staat de komende jaren nog zoveel te gebeuren. Het voelt goed om daar onderdeel van te zijn.

Boudewijn & Roxanne genieten van het uitzicht

Ook het duurzame karakter van VERTICAL sprak Boudewijn aan. “We voeren dat zelf door tot in de keuze van duurzame materialen voor de vloer en de keuken. Dat vinden we belangrijk. Onze zoon verhuist nog even mee hier naartoe. Nu ik hier zo sta, begrijp ik dat wel. De zoektocht naar een kamer zal vast minder haast hebben als hij dit ziet!”

Twee woonlagen in een woontoren

Te voeten dalen we van de 19e verdieping af naar een maisonnette op de 6e verdieping. Dit wordt de nieuwe woning van Britt en Roel. “Wauw, die ramen over twee verdiepingen! Jeetje wat een licht”, zegt Britt. “Het voelt echt gek maar tegelijk ook heel vertrouwd om hier zo te staan. Kijk die trap Roel!” De open trap naar de verdieping is prominent aanwezig in de woning. “Het idee dat je in een woontoren een verdieping hoger je slaapkamers hebt met twee badkamers voelt echt alsof je in een gezinswoning woont, maar dan met een tuin op hoogte.”

Britt & Roel genieten van de ramen over twee verdiepingen

Britt en Roel gaan hier voor het eerst samenwonen. “Britt woont nu gehuurd op het NDSM-terrein op 15 hoog en ik woon in Bos & Lommer. We kennen elkaar uit Geleen. VERTICAL was één van de weinige mogelijkheden om nog enigszins betaalbaar in Amsterdam te blijven wonen. Ook de gedeelde faciliteiten op de verdieping waar we vlak boven wonen sprak ons aan. Daar kunnen we straks vrienden uitnodigen voor een diner of gasten laten logeren. Dat is toch te gek?” Ze zien deze woning echt als een start van hun toekomstige leven. Britt: “De plafonds zijn met 2,6 meter lekker hoog. Dat raam over twee verdiepingen is gewoon meer dan 5 meter hoog! Dat verbaast me echt. Zo gaaf.” Britt en Roel zijn enthousiast en zijn wekelijks bezig met hun nieuwe huis. “Tekeningen maken, beetje inrichten, vloer uitzoeken, keuken samenstellen. Wij vinden dat gewoon heel leuk om te doen, al blijft keuzes maken vanaf een tekening toch lastig. Nu we hier zo staan hebben we echt een beter beeld van de ruimte.”

Floorplanner uitgespeeld

Van de zesde verdieping dalen we verder af naar de eerste verdieping. Dit wordt het paleis van Veerle en Jan. Ze staan te popelen om hun huis te betreden. Binnen wordt hard gewerkt. Deze woning is al een stuk verder en de badkamer zit er al in. “Wij zitten hier lekker rustig beneden met uitzicht op de daktuin. Super fijn en wat een ruimte!”, zegt Veerle. Het appartement voelt lekker ruim aan met twee slaapkamers, een open keuken en een grote badkamer. “Ik ben echt heel blij”, zegt Jan. Ik zie bijvoorbeeld dat er toch een aansluiting zit voor een eiland in de keuken. Iets wat we heel graag wilden, maar wat nog best spannend was.”

Veerle en Jan in hun nieuwe woning op de eerste verdieping

Jan vertelt dat ze Floorplanner al hebben uitgespeeld. “Ja man, dagenlang zijn we aan het schuiven geweest met de beschikbare ruimte. We willen alles zo optimaal mogelijk gebruiken. Eindeloos digitaal schuiven met meubels is leuk hoor, dan zie je het al een beetje voor je.” Veerle vertelt dat ze nu op een postzegel wonen in de Baarsjes. “We verdubbelen hier qua aantal vierkante meters. En zo fijn dat dit allemaal nieuw en goed geïsoleerd is. We horen de buren nu namelijk niezen. Ook fijn dat we straks niet meer over de racefietsen en het roeiapparaat struikelen.” Hun keuze voor Sloterdijk? “We kennen deze plek”, zegt Jan. “Het heeft super veel potentie. Vijf minuutjes en we staan in de gezelligheid van de Spaarndammerbuurt. De bereikbaarheid woog ook zwaar mee. Ik loop naar het station, stap in de trein en ben in no time op Schiphol, waar ik werk. Dit is gewoon de ultieme plek.”

 

Voldaan verlaten we de bouwplaats, maar niet voordat we de entree aan de Radarweg nog even aantikken. “Kijk”, zegt Gilles, “hier komen jullie straks binnen. Hier kom je thuis.” De entree is enorm met aan weerszijden commerciële ruimtes met horeca. “Hier kun je je gasten prima ontvangen”, zegt Veerle. “Eén verdiepinkje hoger en we zijn thuis. Heerlijk.”

 

“Kom jongens, we maken hier nog even een groepsfoto!”

Klik, klik. Zo gezegd, zo gedaan.