Toer d’amour

Ervaar de Amsterdamse wijk van de toekomst in Nederlands’ eerste Walking Movie

Speel samen met Grace de hoofdrol in de interactieve Toer d’amour

Nu kan iedereen komen ervaren hoe Sloterdijk verandert door mee te doen in ’s werelds eerste Walking Movie. Niet in de bioscoop of thuis op de bank maar in de buitenlucht, via een actieve een unieke multimedia-ervaring. De gezellige Grace kent alles en iedereen. En ze zit vol energie. Grace neemt je mee langs verborden parels en stelt je voor aan vrije vogels. Lekker in de buitenlucht brengt ze de liefde voor Sloterdijk tot leven op je smartphone. 

Start de Walking Movie recht voor de hoofdingang van Station Sloterdijk op het Orlyplein door de QR code te scannen. Grace doet de rest. Gouden tip van Grace: neem je koptelefoon mee!

>> Toer D’Amour

1 JULI 2022 TOT 31 DEC 2022 | 09:00 TOT 22:00 | 45 MINUTEN | GRATIS

De Walking Movie

De Walking Movie is een nieuwe manier van ‘het meemaken’ van een film. Toer d’amour vertelt het verhaal van de groeiende liefde in en voor Sloterdijk. 

Een wijk in Amsterdam die snel verandert van grijs kantorengebied in levendige stadswijk. Onder leiding van de markante Grace word je als speler rondgeleid langs bijzondere plekken die in transitie zijn en via video’s op je smartphone, voorgesteld aan spraakmakende mensen die kleur geven aan de wijk.

In zo’n 40 minuten beleef je de film. Niet vanuit je luie stoel, want je loopt zelf door Sloterdijk en wordt via je smartphone interactief betrokken bij elke scene die afspeelt, vol verrassende technologie, humor, verbazing, inspirerende verhalen én een glimp van de toekomst. Op de route staan felgekleurde harten en kunstwerken die onderdeel zijn van het verhaal. 

Bij deze harten worden per locatie de scenes door jou zelf geactiveerd door het scannen van een QR-code. Zo kan je ‘facetimen’ met de gebiedsprojectmanager en een van de eerste horecaondernemers in het gebied.

Sloterdijk

In korte tijd heeft Amsterdam Sloterdijk zich ontpopt tot één van de meest verrassende wijken van de stad. Kantoorcomplexen worden omgetoverd tot moderne werkplekken en woningen. Op braakliggende terreinen verrijst vooruitstrevende nieuwbouw, met veel groen en gezamenlijke voorzieningen, voor een brede doelgroep die open staat voor nieuwe kansen. De komende jaren komen er nog meerdere nieuwe ontwikkelingen bij. Diversiteit en creativiteit vormen het credo in deze nieuwe stadswijk. 

Dit wordt een plek waar je de creatieve energie en de vernieuwingsdrang bijna kunt aanraken. Een  bruisende wijk met veel ruimte om te wonen, werken, sporten en ontspannen. Met de natuur om de hoek. Een wijk waar dromen veranderen in ambitie.