Zie de veranderingen in Sloterdijk

Sloterdijk biedt veel ruimte. De wijk verandert snel, met onder andere nieuwe woongebouwen in aanbouw, van sociale huurwoningen tot vrije sector woningen, en duurzame transformaties van oude kantoorgebouwen. De gemeente heeft plannen om nog veel meer woningen toe te voegen en heeft daarvoor net een concept investeringsnota ter inzage gelegd.

De veranderingen in Sloterdijk zijn steeds meer zichtbaar. Drie woongebouwen, Vertical, Lycka en Lab4You, zijn in aanbouw, binnenkort volgen nog meer nieuwe ontwikkelingen. In deze animatievideo van UPtown Sloterdijk kan je zien hoe Sloterdijk er over een paar jaar er uit gaat zien.

De gemeente werkt ondertussen aan de plannen van HavenStad. Sloterdijk-Centrum is hier onderdeel van. In deze omgeving is de ambitie om in totaal 7.500 woningen toe te voegen. Voor deze plannen heeft de gemeente eind juni een concept investeringsnota ter inzage gelegd. Vanwege corona zal er geen inspraakavond zijn, maar als alternatief biedt de gemeente op twee momenten rondleidingen in het gebied aan. Meer info >>

Over VERTICAL

VERTICAL wordt gerealiseerd op de N-Kavel in Sloterdijk-Centrum en bestaat uit 168 woningen, Shared Living spaces en ruim 800 m2 aan commerciële ruimtes. Heijmans realiseert zowel laag- als hoogbouw, diverse dak- en geveltuinen en een stallingsgarage. De laagbouw met woontoren bestaat uit 14 stads- en (dak)tuinwoningen en 42 appartementen. In de hoogbouwtoren worden 112 appartementen en maisonnettes gebouwd. Deze maand zijn de heiwerkzaamheden gestart en naar verwachting worden de eerste woningen in de tweede helft van 2022 opgeleverd.